Bericht aan inwoners van de gemeente losser van waarnemend burgemeester Losser Gerrit Jan Kok

Portretfoto van waarnemend burgemeester Gerrit Jan KokBeste inwoners,

Zoals u weet heeft Cia Kroon door ziekte tijdelijk haar werk als burgemeester van de gemeente Losser moeten neerleggen. Tot zij weer terug is, ben ik als waarnemend burgemeester in de gemeente Losser aangesteld. Samen met de wethouders, de gemeenteraad en de ambtenaren zorg ik ervoor dat het werk ‘gewoon’ door kan gaan. Helaas gaan door de verscherpte coronamaatregelen veel fysieke bijeenkomsten en vergaderingen niet door. Ik vind het dan ook jammer dat ik u hierdoor niet persoonlijk kan feliciteren met een jubileum of andere bijzondere gelegenheid. Gelukkig is tegenwoordig online veel mogelijk, maar er gaat niets boven persoonlijk contact.

Hoe belangrijk contact is, is de afgelopen periode ook wel gebleken. De gebakjesactie die onlangs is gehouden, was hier een mooi voorbeeld van. Er zijn veel meer mensen eenzaam dan u en ik denken. Even bij een buurvrouw, tante, opa, oma of kennis op de koffie gaan, kan voor een ander al veel betekenen. Het is belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken. 

Het afgelopen jaar had Cia Kroon mooie videogesprekken met verschillende inwoners en ondernemers. Uit deze gesprekken bleek dat overal in de gemeente Losser mooie initiatieven en ideeën ontstonden om elkaar te helpen. Creativiteit en vindingrijkheid komen bovendrijven als het erop aan komt. Nu het erop lijkt dat we voorlopig moeten leren omgaan met het coronavirus, komen er vragen bij mij op: Hoe kunnen we elkaar helpen om hier weer doorheen te komen? Kunnen we de pijn eerlijk verdelen? Ik vind dat soms lastig. Hoe doet ú dat? Waar houdt u zich aan vast? 

Het belangrijkste is nu vooral gezond te blijven! Zorg goed voor uzelf en de mensen om u heen, dan zorg ik zolang voor uw mooie gemeente.

Gerrit Jan Kok,
waarnemend burgemeester gemeente Losser