App Kwikstart voor jongeren van 16 tot 27 jaar

Een handige app met betrouwbare en begrijpelijke landelijke en lokale informatie

Op 17 augustus 2021 lanceerde Wethouder Anja Prins de app Kwikstart. Dat deed ze door een ‘mobiele telefoon’ te overhandigen aan de 18 jarige Siem Weggen uit de gemeente Losser. De app Kwikstart is een laagdrempelige en anonieme tool om meer inzicht en overzicht te krijgen in informatie op het gebied van onder meer wonen, geldzaken, school, werk, gezondheid en hulp.

Betrouwbare en begrijpelijke informatie 

Vanaf het 18e jaar zijn jongeren zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het regelen van een eigen inkomen en zorgverzekering. Dit is een behoorlijke overgang. Op internet is hierover veel informatie te vinden. Deze informatie is niet altijd even duidelijk en roept vaak vragen op onder jongeren.
Met de app Kwikstart ondersteunt de gemeente Losser deze jongeren door de informatievoorziening voor jongeren van 16 tot 27 jaar verder te verbeteren. 

Landelijke en lokale informatie

De app Kwikstart is oorspronkelijk ontworpen door Stichting Kinderperspectief en bevat landelijke informatie. De gemeente Losser heeft, in samenwerking met diverse (lokale) partners, lokale informatie aan de app toegevoegd. Te denken valt aan informatie over en verwijzing naar Stichting Fundament, woningcorporatie Domijn, Humanitas en de buurtsportcoach. Siem Weggen deelt als jongerenambassadeur zijn ervaring met de app en bespreekt deze onderwerpen met zijn leeftijdsgenoten. 

Google Play Store of Apple Store

De app Kwikstart kan direct geraadpleegd worden met de computer of tablet. Ook is de app te downloaden via de Google Play Store of Apple Store. 


Kwikstart