André Manuel en Harry Nijhuis over de Twentse manier van leven

Namens alle Tukkers

‘Namens alle Tukkers’ is de titel van een nieuw zelfhulpboekje waarin de auteurs André Manuel, Hein de Kort en Harry Nijhuis 13 Twentse leefstijlen delen voor een gelukkig leven.
Harry Nijhuis, in het dagelijks leven wethouder van Losser: “Met dit boekje zetten we Twente in heel Nederland nog eens op de kaart. Hoe wij hier in het leven staan en elke dag weer genieten. Het boekje is een prachtige kennismaking met onze Twentse ‘wieze van leaven’. Als wethouder van cultuur, recreatie & toerisme, streektaaldeskundige en Tukker gun ik álle Nederlanders onze manier van leven. Ik zou zeggen: kiek d’r ‘n moal achterhen en preuf d’r van.”

Harry Nijhuis: ”naast alle mooie steden, dorpen en natuurschoon hebben we in Twente een eigen erkende streektaal. Daarmee onderscheiden we ons op zowel cultureel - als toeristisch gebied en zijn we een heel aantrekkelijke regio. We zien het zelf misschien nog onvoldoende, maar bezoekers vinden onze Twentse taal charmant en leuk. Dat hoor ik elke keer weer.”

Trots op mentaliteit en taal

Door de humoristische columns van André Manuel krijgt de lezer van ‘Namens alle Tukkers’ een beter beeld van de Twentse manier van leven. Hoe gaat een Tukker om met – bijvoorbeeld - de liefde? Tekenaar Hein de Kort heeft bij ieder thema passende cartoons gemaakt. En Harry Nijhuis leverde de mooie Twentse spreuken.

Lees het boekje op tukkers.nl en bestel het voor € 9.95 via bol.com. Voor meer informatie over Twente: visittwente.nl