€80 cadeau voor huiseigenaren - grote campagne van start

De Bon van Noordoost Twente

Vanaf 17 mei tot half juni versturen we de Bon van Noordoost Twente naar alle huiseigenaren in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Daarmee bieden we een financieel steuntje in de rug om energiebesparende maatregelen te nemen. De bon heeft een waarde van € 80 en kan worden gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop. 

Bon voor energiebesparing

De bon kan online worden besteed bij de Bespaarshop of bij de lokale bouwmarkten. Alle bouwmarkten in de vier Noordoost Twentse gemeenten doen mee. Wie het groter wil aanpakken, kan de bon ook gebruiken voor een professioneel advies op maat voor het verduurzamen van de eigen woning. 
De bon moet in één keer worden gebruikt en is tot het einde van dit jaar geldig. 
In totaal worden bijna 31.000 bonnen verspreid in de vier gemeenten. De keuze voor ‘geleidelijke verspreiding’ van de bonnen –over een periode van 5 weken- is gemaakt om druk op de bouwmarkten te voorkomen. 

Energie van Noordoost Twente

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. De energietransitie staat voor de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas naar energie uit duurzame bronnen, bijvoorbeeld zon en wind. 

Energie besparen via Regeling Reductie Energiegebruik

Omdat energie die we niet gebruiken ook niet gemaakt hoeft te worden, besteedt Energie van Noordoost Twente ook veel aandacht aan energiebesparing. Via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) hebben we een subsidie hiervoor gekregen. Deze subsidie gaat via de Bon van Noordoost Twente rechtstreeks naar alle huiseigenaren in de vier gemeenten. Een vergelijkbare actie voor huurders volgt later dit jaar.

Voor elke huiseigenaar een bespaarbon

Hebt u zelf een eigen woning in Losser? Houd dan uw brievenbus in de gaten. Attendeer ook buren, familie en bekenden op deze bon! De waarde is groot en door de energiebesparende producten te kopen en in gebruik te nemen bespaart u snel geld én energie.

Energieloket

Wilt u meer weten over energiebesparing in uw woning, kijk dan op het digitale Energieloket van Losser. Daar vindt u tips en een stappenplan!