19 koopwoningen op locatie van voormalig bouwbedrijf Elferink aan de Veldkamp in Overdinkel

Het college heeft besloten het ontwerp bestemmingsplan voor de nieuwe woonlocatie Het Stien’n hofje aan de Veldkamp in Overdinkel vanaf donderdag 1 juli, gedurende zes weken, vrij te geven voor inspraak. Voor de betreffende locatie is door initiatiefnemer Bramer uit Vriezenveen een plan opgesteld voor 19 doelgroep onafhankelijke koopwoningen. De nieuwe woningen worden gesitueerd rondom een ‘binnentuin’. In het plan zijn ook 31 parkeerplaatsen voorzien.

Wethouder Harry Nijhuis: “ik vind het plan een mooie aanwinst voor Overdinkel. Het aanbod van doelgroep onafhankelijke koopwoningen in Overdinkel wordt zo vergroot. Belangrijk voordeel is verder dat door deze ontwikkeling een bedrijfslocatie, die midden in een woonbuurt ligt, plaats maakt voor mooie nieuwe woningen.”

Het ontwerp bestemmingsplan ligt voor een periode van zes weken ter inzage: Informatieavond op 5 juli

In januari 2021 heeft initiatiefnemer Bouwbedrijf Bramer B.V. de omwonenden op de hoogte gebracht van het voorgenomen nieuwbouwplan. Tijdens de komende inzageperiode, op maandagavond 5 juli aanstaande, organiseert de initiatiefnemer een informatiebijeenkomst in ’t Trefhuus over de nieuwe woonlocatie. 
 

Het Stien'n hofje in Overdinkel aan de Veldkamp (002)

Locatie vml bouwbedrijf Elferink in Overdinkel